زمان مطالعه: 8 دقیقه
منبع: مجله هلکترون
در حال حاضر صنعت ساختمانسازی با پیشرفت تکنولوژی و افزایش تقاضا روبه گسترش است. برای ساخت یک سازه مراحل مختلفی باید طی شود. هر کدام از این مراحل باید طبق اصول و استانداردها انجام شود. سیمکشی ساختمان اصلیترین جزء در فرایند سازه است. برای سیمکشی اصولی تهیه سیم و کابل برق باکیفیت اهمیت زیادی دارد. مهمترین عامل تعیینکننده امنیت ساختمان سیمکشی اصولی و درست مطابق با آئیننامهها و استانداردها است. در این مقاله برای شما توضیح میدهیم که سیمکشی برق ساختمان به چه صورتی است و سپس به نحوه محاسبه برقکشی ساختمان میپردازیم.
سیمکشی ساختمان شامل مراحل مختلفی است که باید توسط یک برقکار ماهر و باتجربه انجام شود. بهطورکلی سیمکشی برق ساختمان به دو روش توکار و روکار انجام میشود. برای انجام هر کدام از این روشها باید مراحل خاصی طی شود.
در روش سیمکشی روکار دسترسی به سیمها راحت است و در صورت بروز هرگونه مشکل بهآسانی میتوان محل آن را پیدا کرد. در سیمکشی روکار سیمها را کاملاً آزادانه از روی دیوار از داخل لولهها و داکت عبور میدهند. سیمکشی روکار معمولاً کمهزینه است.
سیمکشی توکار پیچیدگی بیشتری نسبت به سیمکشی روکار دارد. این روش از سیمکشی به دلیل حفظ ظاهر و زیبایی امروزه در ساختمانسازی کاربرد بیشتری دارد. در روش سیمکشی توکار اتصالات با لولههای خاصی محافظت میشوند و برای حفظ دکور محیط با گچ و سیمان پوشانده میشوند. در سیمکشی توکار دسترسی به سیمها دشوار است.
سیمکشی توکار در اماکن مختلف کاربرد زیادی دارد. معمولاً به سه صورت انجام میشود:
این روش از سیمکشی هزینه بالاتری نسبت به دیگر روشها دارد. معمولاً در این روش از سیمکشی عیبیابی سیمها در صورت بروز ایراد آسانتر است. زیرا سیمکشی در قسمتهای مختلف و بهصورت جدا انجام شده است. در این روش تمام سیمها را به تابلوی توزیع یا جعبهفیوز وصل کرده و از این نقطه سیمها به یکدیگر متصل میشوند.
سیمکشی با جعبهتقسیم از گذشته تا کنون مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر جعبه فیوز، در گذشته از سیمکشی با جعبهتقسیم نیز استفاده میکردند؛ اما امروزه با گسترش و توسعه ابزارهای سیمکشی استفاده از این روش کمتر شده است.
برای سیمکشی با جعبهتقسیم سیمهای برق را از داخل لوله برق بهصورت افقی عبور میدهیم. سپس در نقاط مختلف علامتگذاری شده به فاصله ۳۰ متری از سقف قوطیهای سیم نصب میشود تا تقسیم سیمها انجام شود.
نکته مهم در سیمکشی با قوطی کلید و پریز داشتن فضای کافی برای سیمها است. در صورت وجود فضای کافی بهآسانی کلید و پریزها را داخل قوطی میتوان نصب کرد. برای ایجاد فضای کافی معمولاً در پشت قوطیها کندهکاری انجام میشود. در این روش برای سیمهای روشنایی و سیمهای پریز سیمکشی جداگانه انجام میشود.
سیمکشی با قوطی کلید و پریز امروزه جزء متداولترین و محبوبترین روشهای مورداستفاده است. در سیمکشی ساختمان استفاده از سیم مرغوب اهمیت بسیار زیادی دارد. عوامل مختلفی بر میزان قیمت سیم برق ساختمان اثرگذار است. برای استعلام بروز قیمت سیم برق ساختمان میتوانید از این وب سایت هلکترون استعلام قیمت بگیرید.
سیمها در اندازهها و انواع مختلفی تولید و در بازار عرضه میشوند. در این جا سه نمونه از پرکاربردترین سیمهای مورداستفاده در ساختمانسازی را به شما معرفی میکنیم.
هرگز نمیتوان یک ساختمان را بدون برق و سیستم برقکشی تصور کرد. به همین دلیل باید یک برآورد تقریبی از مقدار سیم لازم برای ساختمان داشته باشیم. در ادامه به شما نحوه محاسبه متراژ سیم برق ساختمان را آموزش میدهیم.
اصلیترین اقدام در فرایند نحوه محاسبه متراژ برقکشی ساختمان، طراحی یک نقشه سیمکشی است. نقشه کابلکشی باید یک نقشه جامع و دقیق برای اطمینان از صحت عملکرد سیستم الکتریکی ساختمان باشد. طراحی نقشه کابلکشی در طی چند مرحله انجام میشود:
نحوه محاسبه برقکشی ساختمان یکی از مراحل اصلی در سیمکشی ساختمان است. در اینجا روشهای محاسبه متراژ سیم برق ساختمان را به شما معرفی میکنیم:
در این مقاله سیمکشی برق ساختمان و نحوه محاسبه برقکشی ساختمان برای شما مشخص شد. دقت کنید که در سیمکشی ساختمان بار مصرفی و توان واقعی ساختمان، جریان مجاز، طول کابل، عوامل محیطی، استانداردها، نکات ایمنی و… را حتماً در نظر بگیرید. برای نحوه محاسبه برقکشی ساختمان به رعایت مقررات و استانداردهای امنیتی و تحلیل دقیقی از نیازهای برق احتیاج داریم. مشورت با متخصصان معتبر و باتجربه از بهترین راهکارها در این زمینه است.
همچنین بخوانید:
فیوز مینیاتوری 16 آمپر اشنایدر
دفتر فروشگاه هلكترون
كارشناس فروش (تماس)
كارشناس فروش (واتساپ)
مشتریان محترم می توانند درخواست های خود را از طريق كارشناسان فروش هلكترون پيگيری كنند.